Τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο εισοδήματος σε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους με τροπολογία που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την καταβολή μικρότερων ποσών σε μηνιαία βάση αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα. 

Επίσης θεωρούν ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου, καθώς είναι ευκολότερο για τους φορολογούμενους να πληρώνουν για παράδειγμα 150 ευρώ τον μήνα αντί 300 το δίμηνο. Σημειώνεται, πάντως, ότι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δόσεων θα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους πιστωτές της χώρας. 

Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες κάθε έτους οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τους μήνες αυτούς τα ληξιπρόθεσμα χρέη.  

Και αυτό, διότι από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο καταβάλλονται οι δόσεις του φόρου εισοδήματος, ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας.