Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την προσέλευση των ταξιδιωτών οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες φέτος το Πάσχα, τονίζοντας πως η αύξηση σε σχέση με πέρυσι κινείται πάνω από το 10%.
 
Αν και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη ο υπολογισμός των στοιχείων, οι πληροφορίες που έρχονται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες θέλουν την πληρότητα των ξενοδοχείων να πλησίασε το 80% και τις τιμές να έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες των ταξιδιωτών.
 
Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ του HATTA Γιώργο Παλιούρα ''έχει θετικό πρόσημο το ποσοστό των ταξιδιωτών του Πάσχα, παρά την επιβολή παραπάνω φόρου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ξενοδόχοι προτίμησαν να... απορροφήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις τον ΦΠΑ παρά να έχουν άδεια δωμάτια''. 
 
Όπως προσθέτει ο κ. Παλιούρας, το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος είναι ένα ''μικρό καλοκαίρι'' με 4-5 μέρες άδεια για τους ταξιδιώτες οδήγησε πολλούς να σκεφτούν εκτός από τους κλασικούς προορισμούς, τα χωριά να σκεφτούν και μικρές εκδρομές. 
 
Ιδιαίτερη ζήτηση παρουσίασαν δηλαδή προορισμοί που βρίσκονται 3 - 3,5 ώρες από την Αθήνα, είτε ήταν ηπειρωτικοί είτε ήταν νησιωτικοί. 
 
Στις περισσότερες, δε, περιπτώσεις οι τιμές ήταν ίδιες με πέρυσι και μειωμένες, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων να καλύψουν τις πληρότητες. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δωμάτια φέτος κυμαίνονταν σε μια μέση τιμή από 60-100 ευρώ, δίνοντας λύσεις για όλα τα βαλάντια. 
 
Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι δίνει, δε, και μια θετική εικόνα για το καλοκαίρι που ακολουθεί, το οποίο, προβλέπεται, ευοίωνο.