Μικρή αύξηση σημείωσε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρά την αποχή των φοροτεχνικών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί περίπου το 7% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων δηλαδή περίπου 425.000 δηλώσεις (περίπου 19.318 δηλώσεις ανά ημέρα). 

Την ίδια ώρα στο σύστημα παραμένουν προσωρινά αποθηκευμένες περισσότερες από 240.000 δηλώσεις Ε1.

Σε ότι αφορά τα έντυπα Ε2 και Ε3 τα στοιχεία αναφέρουν ότι έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 170.000 Ε2 και έχουν αποθηκευτεί προσωρινά 93.000 και έχουν υποβληθεί επίσης 31.000 δηλώσεις Ε3 και έχουν αποθηκευτεί προσωρινά 41.000. 

Σε ότι αφορά τώρα στα ραβασάκια που θα λάβουν οι φορολογούμενοι από το ΥΠΟΙΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το ενδεχόμενο οι φόροι να πληρωθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις αντί τριών διμηνιαίων. 

Αυτό όπως εκτιμάται θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εισπραξιμότητα του φόρου καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν μικρότερα ποσά. Για να γίνει αυτό πάντως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει την απαραίτητη έγκριση των δανειστών...