Στον Μάριο Ντράγκι και τις άτυχες προσπάθειές του να δυναμώσει την ευρωπαϊκή οικονομία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. 

Σύμφωνα με το άρθρο με τίτλο ''Καίει ο Ντράγκι τα λεφτά μας'', «ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να εξαλείψει την απειλή του πληθωρισμού και να τονώσει την οικονομία (ειδικά στον προβληματικό Νότο) με φθηνό χρήμα.

Το άρθρο προσθέτει πως οι προσπάθειες του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης για ανάταση της οικονομίας της Ευρωζώνης πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό.

Όπως αναφέρει:

Παρά το γεγονός πως το νέο, φθηνό χρήμα κατακλύζει τις αγορές, ο Μάριο Ντράγκι το απολαμβάνει, όμως οι επενδυτές την Πέμπτη όχι. Ο DAX κινήθηκε προς τις 10.000, αλλά βρέθηκε και πάλι εκτός στόχου. Στο τέλος, έκλεισε με 2,3% πτώση.

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Τα μηδενικά επιτόκια, καθώς και οι περισσότερες αγορές ομολόγων, είναι εξαιρετικά φθηνά για τις τράπεζες. Παρά το γεγονός πως η πρόσφατη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει αποτύχει, οι αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν ασυνήθιστα βαριές».