Για περικοπές στις συντάξεις που θα αγγίξουν τα 8 δισ. ευρώ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος και η ΕΝΥΠΕΚΚ

Όπως αναφέρει το νέο ασφαλιστικό φέρνει για την τριετία 2016-2019 περικοπές  σε όλα τα είδη των συντάξεων (κύριες, επικουρικές, μερίσματα, εφάπαξ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Περικοπές ύψους 8 δις € και πλέον σε όλα τα είδη των συντάξεων (κύριες, επικουρικές, μερίσματα, εφάπαξ) για την τριετία 2016-2019 περιλαμβάνει το κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή συστηματικά αποκρύπτει την αλήθεια από συνταξιούχους, από ασφαλισμένους, από ολόκληρο τον λαό. Το ίδιο άλλωστε έπραξε και προεκλογικά, αφού επίμονα απέκρυπτε το ύψος των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές!

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της τριτομνημονιακής συγκυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν περικοπές δαπανών για τις συντάξεις πέρα από το 1,8 δις € που προβλέπεται στο Μνημόνιο!

Η πανηγυρική όμως διάψευση ήρθε μόλις προ ολίγων ημερών από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που στην κατά το Σύνταγμα (άρθρο 75 παρ. 1) Έκθεσή του με αριθμό 141/16/2016 εκτοξεύει τις πραγματικές περικοπές των συντάξεων για την τριετία 2016-2019 στο ποσό-μαμούθ των 8,2 δις €!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά.

Η ανεξάρτητη Επιστημονική της Ομάδα επεξεργάστηκε ολόκληρο το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει με αριθμούς και ύψος περικοπών που έχουν ως εξής:

Μετά

-την από 20-4-2016 Γνωμοδότηση της Α’ Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές ΟΛΕΣ οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και

-το πρόσφατο Πόρισμα της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), με το οποίο προβλήθηκαν ουσιαστικές ενστάσεις για τη νομιμότητα, τη συνταγματικότητα και την αποτελεσματικότητα των περισσότερων ρυθμίσεων του νομοσχεδίου,

τώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την Έκθεσή του τετραπλασιάζει(!) το κόστος των περικοπών για τις συντάξεις διαψεύδοντας πανηγυρικά την κυβέρνηση για το πραγματικό ύψος τους!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πιστή στο επιστημονικό καθήκον αληθείας, θα συνεχίσει με συνέπεια το έργο της.

Θα ενημερώνει κατά τακτά διαστήματα τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, όλο τον λαό μας, για την εφαρμογή των κοινωνιοκτόνων μνημονιακών πολιτικών.

Θα μάχεται να ΜΗΝ καταργηθεί το ανολοκλήρωτο Κοινωνικό Κράτος και μάλιστα από κυβέρνηση της Αριστεράς.

Θα παλεύει καθημερινά προκειμένου να ΜΗΝ πληρώσει ο περήφανος λαός μας τα χρέη των πολιτικών και οικονομικών ελίτ της Ελλάδας.