Μεγάλης σημασίας για την έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group στην οποία το παρών μέσω τηλεδιάσκεψης δίνει ο Γιώργος Χουλιαράκης. 

Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο της κυβέρνησης, λοένα και περισσότερες πιέσεις ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία, ει δυνατόν στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, υπάρχουν τις τελευταίες ώρες με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, την ώρα που κάποιοι εμφανίζονται συγκρατημένοι ως προς την πρόοδο των συνομιλιών.

Και ενώ στο Μαξίμου ξεκίνησαν κατευθείαν μετά το Πάσχα οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με στόχο αφενός το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς πρόσθετα μέτρα και αφετέρου το να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, σήμερα ήρθαν νέες δηλώσεις για άμεσο κλείσιμο του θέματος από Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε έκκληση στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» και εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει κλείσει θετικά η αξιολόγηση.