Θύμα των Anonymous έπεσε η Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα οι servers της να μείνουν εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με τους χάκερ εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus, δηλαδή «Επιχείρηση Ίκαρος».

Όπως ανακοίνωσαν οι Anonymous, προχώρησαν σε μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS attack).

«Η επίθεση κράτησε μερικά λεπτά και αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας. Το μόνο που επηρεάστηκε ήταν η ιστοσελίδα μας», δήλωσε αξιωματούχος της τράπεζας στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τους χάκερ, η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή τους στις 2 Μαΐου, οι Anonymous αναφέρουν:

Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο.