Νέο επιβατικό ρεκόρ για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Νέο επιβατικό ρεκόρ για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αύξηση 11% σημείωσε το πρώτο τετράμηνο του έτους η επιβατική κίνηση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας νέο ρεκόρ με 4,92 εκατ. επιβάτες,.

Σύμφωνα με τον αερολιμένα, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,4%.

Ιστορικό ρεκόρ όμως, παρουσίασε και η κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου, φθάνοντας τους 1,47 εκατ. επιβάτες, που μεταφράζεται σε αύξηση 1,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015. Μάλιστα η αύξηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί η επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και η σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015 λόγω της σύμπτωσης του ορθόδοξου και του ρωμαιοκαθολικού Πάσχα.

Αναλυτικότερα, η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ ο αριθμός των διεθνών επιβατών παρουσίασε οριακή κάμψη κατά 0,5%. Οι στατιστικές των Ελλήνων ταξιδιωτών, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ η κίνηση ξένων ταξιδιωτών εμφανίστηκε ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης τον Απρίλιο 2015 λόγω του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο