Με διαγραφές όσων βουλευτών είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προειδοποιεί το ΤΤΕ, που καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Μάλιστα ζητά από όσους βουλευτές είναι μέλη του να μην ψηφίσουν τον νομοσχέδιο, ειδεμή θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. 

Σημειώνεται ότι μεταξύ των μελών του ΤΕΕ, είναι τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Το ΤΕΕ υπενθυμίζει σε όσα μέλη του είναι βουλευτές, πως όσοι δεν εφαρμόζουν τον κώδικα δεοντολογίας του επιμελητηρίου υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής τους. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

-Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
-Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
-Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
-Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
-Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής 
-Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.
Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.