current views are: 9

9 Μαΐου 2016
Δημοσίευση04:46

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Αύξηση 2% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τον Καναδά.

Δημοσίευση 04:46’

Αύξηση 2% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τον Καναδά.

Αύξηση 2% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τον Καναδά.

Παράλληλα, οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου παρακολουθούν τις πετρελαϊκές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, μετά την αποχώρηση του Αλί αλ-Ναίμι από το υπουργείο Πετρελαίου, καθώς νέος υπουργός Πετρελαίου, είναι ο Χαλίντ Αλ Φαλίχ που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουγού Πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία τηρεί τις δεσμεύσεις της για την κάλυψη της ζήτησης πετρελαίου στη διεθνή αγορά, αλλά και για την εφαρμογή σταθερής πολιτικής στην παραγωγή πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 1,05 δολ ή 2,3% στα 45,71 δολ το βαρέλι, ενώ το υψηλότερο επίπεδο τιμών διαμορφώθηκε στα 45,94 δολ το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 85 σεντς ή 1,9% στα 46,22 δολ το βαρέλι, με το υψηλότερο επίπεδο της τιμής τους να καταγράφεται στα 46,48 δολ το βαρέλι.

Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαίου εκτιμούν ότι η μεγάλη φωτιά στον Καναδά θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου προς τις ΗΠΑ. Υπό τη λογική αυτή, δεν αναμένουν επιστροφή των τιμών του πετρελαίου στα 80 δολ το βαρέλι, ενώ θεωρούν ρεαλιστική μία οροφή τιμών στα 50 δολ το βαρέλι.


σχετικα αρθρα