Στα Panama Papers ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας

Στα Panama Papers ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα της βάσης δεδομένων για περισσότερες από 300.000 offshore εταιρείες παγκοσμίως που δημοσίευσε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων. 

Τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελούν μέρος της έρευνας των Panama Papers και είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με υπεράκτιες εταιρείες και ανθρώπους πίσω από αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κ. Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD, offshore εταιρείας με έδρα τις Παρθένους Νήσους.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και λειτούργησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην ίδια offshore βρίσκεται και η πρώην γυναίκα και συνέταιρος του κ. Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, η οποία μάλιστα διατηρούσε από το 1997 μέχρι το 2014 ακόμα μία offshore, την Terminus Develpment LTD.

Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Info Quest και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Η Info Quest  ιδρύθηκε το1981, είναι  εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και είναι  μια  από τις μεγαλύτερες  εταιρείες τεχνολογίας στην  Ελλάδα  με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις άνω  των  €400 εκατ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής,  στην ανάπτυξη λογισμικού καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων  πληροφορικής,μέσω της θυγατρικής της Unisystems. Θυγατρική  εταιρία  της Info Quest  είναι και η ACS Courier, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. 

Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Είναι επίσης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του InternationalChamber of Commerce (ICC).

Σημειώνεται ότι η παρουσία προσώπων ή εταιρειών ή ενδιαμέσων στον κατάλογο με τις offshore, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι σχετίζονται με έκνομες δραστηριότητες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο