current views are: 16

10 Μαΐου 2016
Δημοσίευση06:32

Στα Panama Papers ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα της βάσης δεδομένων για περισσότερες από 300.000 offshore εταιρείες παγκοσμίως που δημοσίευσε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Δημοσίευση 06:32’

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα της βάσης δεδομένων για περισσότερες από 300.000 offshore εταιρείες παγκοσμίως που δημοσίευσε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα της βάσης δεδομένων για περισσότερες από 300.000 offshore εταιρείες παγκοσμίως που δημοσίευσε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων. 

Τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελούν μέρος της έρευνας των Panama Papers και είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με υπεράκτιες εταιρείες και ανθρώπους πίσω από αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κ. Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD, offshore εταιρείας με έδρα τις Παρθένους Νήσους.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και λειτούργησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην ίδια offshore βρίσκεται και η πρώην γυναίκα και συνέταιρος του κ. Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, η οποία μάλιστα διατηρούσε από το 1997 μέχρι το 2014 ακόμα μία offshore, την Terminus Develpment LTD.

Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Info Quest και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Η Info Quest  ιδρύθηκε το1981, είναι  εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και είναι  μια  από τις μεγαλύτερες  εταιρείες τεχνολογίας στην  Ελλάδα  με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις άνω  των  €400 εκατ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής,  στην ανάπτυξη λογισμικού καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων  πληροφορικής,μέσω της θυγατρικής της Unisystems. Θυγατρική  εταιρία  της Info Quest  είναι και η ACS Courier, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. 

Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Είναι επίσης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του InternationalChamber of Commerce (ICC).

Σημειώνεται ότι η παρουσία προσώπων ή εταιρειών ή ενδιαμέσων στον κατάλογο με τις offshore, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι σχετίζονται με έκνομες δραστηριότητες.


σχετικα αρθρα