Θετικά, με κάποιους αστερίσκους ως προς τα ανοιχτά θέματα, σχολιάζει η Deutsche Bank το χθεσινό έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις βοηθούν στο να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση.

Όπως σημειώνει σε σημερινό ενημερωτικό της σημείωμα αν και πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, υπήρξαν ορισμένες θετικές εξελίξεις για την  Ελλάδα στη χθεσινή συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

«Μετά την στασιμότητα των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της τους τελευταίους μήνες, χθες το ΔΝΤ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για μια πορεία προς τα εμπρός η οποία φαίνεται πως είναι εφαρμόσιμη και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο», αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

Επίσης, σύμφωνα με την Deutsche Bank, το ΔΝΤ έκανε μία σημαντική υποχώρηση, που επέτρεψε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Ωστόσο προειδοποιεί για μια σειρά από ζητήματα που εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά υποστηρίζει ότι σίγουρα οι αποφάσεις του Eurogroup είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός έτσι ώστε να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση στο αμέσως επόμενο διάστημα.