Οι τελευταίες πινελιές σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση αναμένεται να μπουν στο EuroWorking Group που θα διεξαχθεί το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη συνεδρίαση θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το πακέτο μέτρων, για το οποίο υπήρχε συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επίσης και για τα θέματα του αυτόματου «κόφτη» δαπανών και την απομείωση του χρέους.

Ως προς το χρέος, το EwG  θα διεξάγει τη συζήτηση –με τη συμμετοχή της Κομισιόν και το ESM- επί τη βάση των εναλλακτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν μία σειρά από εναλλακτικές προτάσεις όπως η επιμήκυνση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής δανείων, η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, όπως επίσης και η δυνατότητα εξαγοράς από πλευράς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μέρους των δανείων του ΔΝΤ που έχουν υναφθεί με ψηλότερο επιτόκιο από εκείνο των Ευρωπαίων.

Πάντως, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Newpost, ανέφερε πως δεν είναι προς το παρόν δυνατό να προβλεφθεί η κατάληξη της συνάντησης. Ο ίδιος τόνισε  πως στη σημερινή συνεδρίαση θα συνεχιστεί η επεξεργασία του μηχανισμού για τα μέτρα αυτόματης διόρθωσης του ελλείμματος, ώστε όπως τόνισε «να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι που ετέθησαν στο μνημόνιο θα εκπληρωθούν». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει και μία συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τα πιθανά πρόσθετα μέτρα για το χρέος που χάραξε το Eurogroup

Σχετική ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα έρθει σε πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή στις 17 Μαΐου,  θα υπάρξει αύριο από τον εκπρόσωπο της Κομσιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο.