Κούτες με δεκάδες χιλιάδες σελίδες που αφορούν τα δάνεια των ΜΜΕ έχουν ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, αποστείλει οι τράπεζες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ζήτημα.

Η διαδικασία της αποστολής των στοιχείων που αναμένεται να συνεχιστεί ως και τα τέλη του μήνα, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα μέλη της επιτροπής, καθώς θεωρείται κάτι περισσότερο από δύσκολο να μελετηθούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η εξεταστική προτίθεται να αναθέσει σε πραγματογνώμονες τη μελέτη προκειμένου να συνταχθεί πόρισμα που στη συνέχεια θα μελετηθεί διεξοδικά.

Από κει και πέρα στη συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να γίνει ένας πρώτος προγραμματισμός και να συμφωνηθεί το πώς θα γίνει η διαδικασία της κλήσης των μαρτύρων, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν θα ακουστούν και τα πρώτα ονόματα. Στην πλειοψηφία πάντως, υπάρχουν σκέψεις για τους τρόπους που θα μπορούσε να γίνει χρήση του πορίσματος Καλούδη (της έρευνας που είχε ξεκινήσει για τα δάνεια ο κ. Πεπόνης) που μπήκε στο αρχείο το 2013.

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητείται, τουλάχιστον στο επίπεδο της διερεύνησης, η δυνατότητα να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη βάσει της οποίας η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, εξέλιξη όμως που θα προϋπέθετε την προσφυγή- ενδεχομένως και από την ίδια την επιτροπή- στον Άρειο Πάγο.