current views are: 9

20 Μαΐου 2016
Δημοσίευση11:06

Παίζουν πασιέντζες στα περιφερειακά πρώην ΣΔΟΕ – Τι λέει στέλεχος στο Newpost

Σε πλήρη απραξία εδώ και 7 μήνες βρίσκονται εκατοντάδες ελεγκτές που υπηρετούν στα περίπου 10 επαρχιακά ΣΔΟΕ.

Δημοσίευση 11:06’

Σε πλήρη απραξία εδώ και 7 μήνες βρίσκονται εκατοντάδες ελεγκτές που υπηρετούν στα περίπου 10 επαρχιακά ΣΔΟΕ.

Σε πλήρη απραξία εδώ και 7 μήνες βρίσκονται εκατοντάδες ελεγκτές που υπηρετούν στα περίπου 10 επαρχιακά ΣΔΟΕ καθώς έχουν σταματήσει κάθε έλεγχο,μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών,για κατάργηση του πρώην ΣΔΟΕ και μετακίνηση των υπαλλήλων του στη νέα υπηρεσία δημοσίων εσόδων που υπάγεται στη γενική γραμματεία εσόδων.

Στέλεχος ενός από τα επαρχιακά ΣΔΟΕ μιλώντας στο newpost κάνει λόγο για τραγική κατάσταση του φοροελεγκτικού μηχανισμού .

“Από 1ης Νοέμβρη απλώς ερχόμαστε στο γραφείο και κοιτά ο ένας τον άλλο.Κάποιοι ελεγκτές για να κλείσουν το ωράριο τους το ρίχνουν στις ηλεκτρονικές πασιέντσες.Μας έχουν αφαιρέσει κάθε έλεγχο.Τις μεν παλιές υποθέσεις τις στείλαμε στις εφορίες,ενώ επιστρέψαμε στους εισαγγελείς τις παραγγελίες ελέγχου που είχαμε λάβει.Και το χειρότερο όσες υποθέσεις μας έμειναν αυτές βρίσκονται κλειδωμένες στα ντουλάπια”. 

Οι ελεγκτές του πρώην ΣΔΟΕ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών θα στελέχωναν ανά Νομό η Περιφέρεια τις νέες υπηρεσίες ελέγχου δημοσίων εσόδων.Ωστόσο παραμένουν χωρίς αντικείμενο στις έδρες των 10 επαρχιακών ΣΔΟΕ γιατί δεν έχουν ακόμη βρεθεί χώροι για τη στέγαση των νέων υπηρεσιών.


σχετικα αρθρα