Αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα στο προσεχές Eurogroup της Τρίτης εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Bloomberg News ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι την έχει ανάγκη και της αξίζει.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, και πρόσθεσε ότι «είναι πλήρως πιστή» στην εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος, κάτι που θα πρέπει να οδηγήσει σε επιτυχή διαπραγμάτευση.

«Βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι» είπε σε ερώτηση για το αν «βλέπει» μια επανάληψη της περσινής αβεβαιότητας και κινδύνου για Grexit.

«Πάνω σε αυτή την εμπιστοσύνη μπαίνουμε τώρα σε μια συζήτηση για ανακούφιση του χρέους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για το ζήτημα του χρέους».

Όπως διευκρίνισε το Eurogroup εξετάζει τώρα διαφορετικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, μερικά εκ των οποίων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο βραχυπρόθεσμο ή στο τέλος του προγράμματος.

«Υπάρχουν άλλοι μοχλοί που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως οι περίοδοι ωρίμανσης, η περίοδος χάριτος, τα swaps των δανείων. Σκεφτόμαστε όλα αυτά τα εργαλεία», είπε.

«Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα», τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.