Την αισιοδοξία του ότι στο αυριανό Eurogroup θα γίνει σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει μία συμφωνία και με αυτή θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα» δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Eurogroup.

Έτοιμη να συνδράμει στη συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δηλώνει και η Κομισιόν, όπως σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Μ. Σχοινάς, επισημαίνοντας άλλωστε πως κάτι τέτοιο υποστηρίζει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σήμερα, συνεδριάζει το Euro Working Group και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναμένεται να δώσει θετική εισήγηση αύριο προς τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για το θέμα της αξιολόγησης ενώ για το ζήτημα το χρέους παραμένει η θέση του ΔΝΤ και από την άλλη η άκαμπτη θέση του Βερολίνου.

Στο μεταξύ το Bloomberg μεταδίδει ότι αύριο θα ξεκλειδώσει η δανειακή δόση για την Ελλάδα και θα ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με  προσχέδιο της απόφασης του Eurogroup, το οποίο αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του.