current views are: 11

24 Μαΐου 2016
Δημοσίευση08:50

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, αντιστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραψαν στην αρχή της συνεδρίασης. 

Δημοσίευση 08:50’

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, αντιστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραψαν στην αρχή της συνεδρίασης. 

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, αντιστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραψαν στην αρχή της συνεδρίασης. 

Οι δείκτες FTSEurofirst 300 και STOXX 600 σημείωναν νωρίτερα άνοδο κατά 0,6%, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές τους απώλειες.

Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 Banks σημείωνε υπεραπόδοση, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,1%. Η KBC και η ING κινούνταν ανοδικά μετά την αναβάθμιση της σύστασής τους από την Goldman Sachs σε “buy” από “neutral”.

Η ιταλική τράπεζα UniCredit σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 2% ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει επίσημα τη διαδικασία αναζήτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρίας οικιακού εξοπλισμού SEB σημείωνε άνοδο κατά 11% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην κίνηση της εταιρίας να εξαγοράσει την γερμανική εταιρία WMF από την KKR σε μια συμφωνία ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Ωστόσο, κάποιοι χρηματιστές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για την ανάκαμψη της αγοράς, με τις ανησυχίες για την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τις επόμενες εβδομάδες να έχουν επηρεάσει τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές τον τελευταίο μήνα.


σχετικα αρθρα