Για «εκπλήξεις» που έρχονται σε σχέση με τους ελέγχους των λιστών Λαγκάρντ και Panama Papers και στα φορολογικά έσοδα προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη ''οι λίστες που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο και οι έλεγχοι τρέχουν με τον πιο γρήγορο τρόπο που μπορούν να τρέξουν. Σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκαρντ έχουμε επιτάχυνση και έχουμε εξέταση πάρα πολλών περιπτώσεων και έχουμε είσπραξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ ήδη. Σε ό,τι αφορά τη λίστα Μπόργιανς είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση του τι σημαίνει φορολογικός έλεγχος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ''. 

Σε σχέση με τα Panama Papers από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε το θέμα αυτό ζητήσαμε να συνταχθεί από την ανεξάρτητη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων. Θέλω να είστε σίγουρος ότι εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να χτυπήσουμε φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. 

Η σύγκριση 2014 και 2015 στα θέματα φορολογίας είναι  συγκλονιστική και να μην ξεχνάμε ότι το 2015 κλείσαμε με πλεόνασμα, ε! αυτό το πλεόνασμα οφείλεται σε έναν φορολογικό και τελωνειακό μηχανισμό που εργάστηκε υπεράνθρωπα για να αυξηθούν τα έσοδα. 
Εγώ εξαγγελίες δεν κάνω αλλά ετοιμαστείτε για εκπλήξεις!''. 

Σε σχέση με τους ελέγχους που διεξάγονται για να παταχθεί η φοροδιαφυγή υπογράμμισε:

 Θα επαναλάβουμε αυτό που κάναμε στην περσινή περίοδο. Πέρυσι παρά το ότι οι έλεγχοι ξεκινήσανε αρκετά καθυστερημένα καταφέραμε και κάναμε πολύ περισσότερους ελέγχους από ότι γίνανε το ’14 και το ’13. Έχουμε λοιπόν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό ως προς το τι πρέπει να κάνουμε αυτή την περίοδο. Όταν είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε τόσο δύσκολη φορολογική πολιτική δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξαντλήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα για χτύπημα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και να μην κάνουμε οτιδήποτε για περιορισμό δαπανών.

Και για το ένα και για το άλλο κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Τα αποτελέσματα του ελέγχου στην περσινή καλοκαιρινή περίοδο ήταν πάρα πολύ καλά και να σας θυμίζω ότι σε πολλά νησιά εφοριακοί από τις τοπικές εφορίες κατόρθωσαν και βρήκαν για παράδειγμα «μαϊμού» ταμειακές μηχανές.  Θα γίνουν φέτος εκείνοι οι σχεδιασμοί και εκείνες οι κινήσεις και να είστε σίγουρος ότι την τουριστική περίοδο, χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στον τουρισμό , θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να χτυπήσουμε φοροδιαφυγή.