Απάντηση Κομισιόν σε ΔΝΤ: Πιστή τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup

Απάντηση Κομισιόν σε ΔΝΤ: Πιστή τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup

Με διπλωματικό τρόπο επέλεξε να απαντήσει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ στις χθεσινές δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ που διέρρευσαν μέσω της WSJ, και σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ πρέπει να ποσοτικοποιήσει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ανίκα Μπράιντχαρτ είπε ότι: «Η Κομισιόν συμφωνεί με κάθε γράμμα της ανακοίνωσης του Eurogroup».

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος και ζητώντας από την εκπρόσωπο της Επιτροπής να τοποθετηθεί για το θέμα εκείνη επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή της και ανέφερε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε».

Χθες η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του Ταμείο, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, μετέδωσε ότι το ΔΝΤ ζητάει να υπάρχει «ένα ξεκάθαρο, λεπτομερές σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους προτού εγκρίνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα». Ταυτόχρονα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ευρωζώνη ακόμα δεν έχει καταστήσει σαφή τα μέτρα που θα ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε πως το Ταμείου δεν μπορεί να δεσμευθεί σε νέα χρηματοδότηση εάν δεν ανέλθει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ ή και πιο κάτω για το 2018 και τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ τόσο για το ελληνικό χρέος.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο