Με διπλωματικό τρόπο επέλεξε να απαντήσει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ στις χθεσινές δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ που διέρρευσαν μέσω της WSJ, και σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ πρέπει να ποσοτικοποιήσει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ανίκα Μπράιντχαρτ είπε ότι: «Η Κομισιόν συμφωνεί με κάθε γράμμα της ανακοίνωσης του Eurogroup».

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος και ζητώντας από την εκπρόσωπο της Επιτροπής να τοποθετηθεί για το θέμα εκείνη επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή της και ανέφερε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε».

Χθες η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του Ταμείο, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, μετέδωσε ότι το ΔΝΤ ζητάει να υπάρχει «ένα ξεκάθαρο, λεπτομερές σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους προτού εγκρίνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα». Ταυτόχρονα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ευρωζώνη ακόμα δεν έχει καταστήσει σαφή τα μέτρα που θα ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε πως το Ταμείου δεν μπορεί να δεσμευθεί σε νέα χρηματοδότηση εάν δεν ανέλθει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ ή και πιο κάτω για το 2018 και τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ τόσο για το ελληνικό χρέος.