Γρίφος εξακολουθούν να παραμένουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, καθώς ούτε χθες κατάφεραν να συνεννοηθούν υπουργείο Εργασίας και δανειστές. 

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα και έτσι οι "υποσημειώσεις" στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης παραμένουν απειλώντας όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις εμπεριέχει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Η ουσία είναι ότι ακόμα και μετά την ψήφιση του Νόμου το Ασφαλιστικό παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης! 

Πέρα από την εκκρεμότητα του ΕΚΑΣ, με την μη  επιστροφή του επιδόματος να καθυστερεί καθώς το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην σχετική έκδοση εγκυκλίου και σε τροπολογία που θα ανατρέπει την αναδρομική επιστροφή των ποσών των 90.000 δικαιούχων ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα", οι δανειστές φαίνεται να πιέζουν και για μια σειρά άλλα θέματα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς τρία σχετικά άρθρα που περιλαμβάνονταν στο αρχικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας αποσύρθηκαν, με τους θεσμούς να εκφράζουν ενστάσεις για το ποιος θα είναι ο βασικός μέτοχος των εταιρειών κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ποια περιουσιακά στοιχεία των ταμείων θα μεταφερθούν σε αυτές.

Και βέβαια δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι ανατροπές στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Νόμο για 40.000 μικροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, όπως και οι αλλαγές στην κλίμακα εκπτώσεων για τις εισφορές γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών που προβλέπει ο Νόμος για την περίοδο 2017-2020.