Ναυάγιο με εκατοντάδες αγνοούμενους μετανάστες σημειώθηκε στα ανοιχτά της Λιβύης.

Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο το οποίο σημειώνεται τις τρεις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, απηύθυνε έκκληση σε παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν τους ναυαγούς που επέβαιναν σε υπερφορτωμένο αλιευτικό, κάνοντας λόγο για «350 ανθρώπους στη θάλασσα».

Πηγές του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν διασωθεί 130 άνθρωποι και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Eίκοσι είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν , σήμερα, νότια της Σικελίας, όπως έκανε γνωστό η ιταλική ακτοφυλακή, κατά την διάρκεια των οποίων διασώθηκαν 1.252 άτομα.

Έχουν ήδη μεταφερθεί σε σκάφη μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δέκα πλεούμενα, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η παροχή άμεσης βοήθειας σε «απελπισμένους της θάλασσας» οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες έξι φουσκωτές λέμβους.

Τις τελευταίες εβδομήντα δυο ώρες διασώθηκαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι ενώ οι νεκροί που ανασύρθηκαν από την θάλασσα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε.

Η ιταλική ακτοφυλακή, όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα στην διαδικτυακή της πύλη, σε μια από τις σημερινές επιχειρήσεις διέσωσε 150 άτομα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αγνοούνται ακόμη 216 μετανάστες και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.