Εικόνα σταθεροποίησης εμφάνισαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης να αναμένεται να καταγράψουν την καλύτερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Οκτώβριο, ενώ η αδυναμία του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος προσέφερε στήριξη στις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 ήταν αμετάβλητοι στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αλλά αναμένονταν να καταγράψουν τον τρίτο συνεχή μήνα ανόδου και τον καλύτερο τους μήνα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το δολάριο κινείτο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ απώλειες κατέγραφε το ευρώ.

Το δολάριο ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τα σχόλια της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν, η οποία δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες θα είναι «κατάλληλη» εάν η αμερικανική οικονομία και η αγορά εργασίας συνεχίσουν να βελτιώνονται.