Στην επικείμενη πώληση ελληνικών νησιών, ξενοδοχείων και ιστορικών τοποθεσιών αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά του ο Guardian, προσθέτοντας ότι πάνω από 71.000 κομμάτια κρατικής περιουσίας περιουσίας θα μεταφερθούν στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια αποτελώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Με τίτλο: «Πωλούνται ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες» η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η υποχρέωση σύστασης του υπερταμείου αντιμετωπίζεται από τους οργισμένους Έλληνες ως το χαμηλότερο σημείο της επικής μάχης της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη και από κάποιους ως η ύστατη λεηλασία και πλήγμα στην αξιοπρέπεια της χώρας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι αν και «κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει ένα πολύ χειρότερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η συνεχής λιτότητα:

Αν θέλουμε, ως αληθινό αριστερό κόμμα, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας.

Σε σχέση, επίσης, με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Πιτσιόρλας αναρωτιέται γιατί δε θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

«Δε θα ανήκουν για πάντα (στη Fraport) και όταν επιστρέψουν σε εμάς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Απορρίπτει επίσης τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δε θα αποκρατικοποιηθούν. «Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.

Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;» ρωτά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.