Γεύμα εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν ο Γιάννης Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πηγές του newpost, στο επίκεντρο βρέθηκε ο σχεδιασμός τη επόμενης μέρας για ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Επί τάπητος στην συνάντηση των τριών αξιωματούχων βρέθηκαν κατά κύριο λόγο ζητήματα που αφορούν τη ρευστότητα της αγοράς, η επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για επιστροφή του waiver, αλλά και η μείωση του haircut στα ελληνικά ομόλογα που επιβάλλει η ΕΚΤ.

Επιπλέον, συζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που ανακοίνωσε το Μάριο Ντράγκι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls το επόμενο διάστημα που θα αφορά στο νέο χρήμα.

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στη διαρπαγμάτευση για τα "κόκκινα" δάνεια, φαίνεται ότι όλα δρομολογούνται ομαλά και η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.