Πτωτικά αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Bundesbank υποστήριξε ωστόσο ότι η οικονομία είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ισχυρή απ’ ό,τι υποδηλώνουν τα επίσημα στοιχεία, καθώς επεκτείνεται με ταχύτερο ρυθμό από την παραγωγική ικανότητα. 

Συγκεκριμένα αναμένει τώρα ο ρυθμός ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να διαμορφωθεί φέτος στο 1,7%, χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για 1,8%, ενώ αναθεώρησε πτωτικά την εκτίμηση για το 2017 στο 1,4% από το 1,7%. 

«Η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης, η οποία είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της εργασιακής μετανάστευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από την ισχυρή ανάπτυξη των εισοδημάτων», ανέφερε η Bundesbank στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της. 

«Στην τρέχουσα χρονιά, η εγχώρια ζήτηση υποστηρίζεται επίσης από την νέα υποχώρηση της τιμής του αργού και το επακόλουθο όφελος για την αγοραστική δύναμη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι ιδιαιτέρως επεκτατική το 2016 χάρη στις πρόσθετες κρατικές δαπάνες αναφορικά με τους πρόσφυγες.