Υποχωρεί η γερμανική οικονομία- Αναθεώρησε τις προβλέψεις η Bundesbank

Υποχωρεί η γερμανική οικονομία- Αναθεώρησε τις προβλέψεις η Bundesbank

Πτωτικά αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Bundesbank υποστήριξε ωστόσο ότι η οικονομία είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ισχυρή απ’ ό,τι υποδηλώνουν τα επίσημα στοιχεία, καθώς επεκτείνεται με ταχύτερο ρυθμό από την παραγωγική ικανότητα. 

Συγκεκριμένα αναμένει τώρα ο ρυθμός ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να διαμορφωθεί φέτος στο 1,7%, χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για 1,8%, ενώ αναθεώρησε πτωτικά την εκτίμηση για το 2017 στο 1,4% από το 1,7%. 

«Η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης, η οποία είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της εργασιακής μετανάστευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από την ισχυρή ανάπτυξη των εισοδημάτων», ανέφερε η Bundesbank στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της. 

«Στην τρέχουσα χρονιά, η εγχώρια ζήτηση υποστηρίζεται επίσης από την νέα υποχώρηση της τιμής του αργού και το επακόλουθο όφελος για την αγοραστική δύναμη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι ιδιαιτέρως επεκτατική το 2016 χάρη στις πρόσθετες κρατικές δαπάνες αναφορικά με τους πρόσφυγες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο