Διαψεύδει κατηγορηματικά πηγή του υπουργείου Εργασίας τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 

Μιλώντας στο newpost.gr πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των μισθών ούτε και βρίσκεται στο πακέτο των εργασιακών που θα διαπραγματευθεί η κυβέρνηση. 

Το συγκεκριμένο αίτημα για κατάργηση είναι της τρόικας εσωτερικού, διαφόρων πολιτικών παραγόντων και εργοδοτικών οργανώσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Εργασίας που μίλησαν στο newpost.gr  το υπουργείο θεωρεί ότι η διαπράγματευση για τα εργασιακά είναι σε καλό δρόμο. Μάλιστα όπως πρόσθεσαν θα υπάρξει προστασία των εργαζομένων, όχι ελευθερες απολύσεις, θα καθιερωθούν ελεύθερες διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις και η μάχη θα δοθεί να μην υπερισχύει η επιχειρησιακή σύμβαση έναντι της κλαδικής όπως είναι σήμερα με το μνημονιακό νόμο του 2012. 

Σημειώνεται ότι σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά το Φθινόπωρο αναμένεται να υπάρξουν νέες μειώσεις του εργατικού κόστους από το Φθινόπωρο, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.