Υπεγράφη το απόγευμα της Τρίτης το σύμφωνο κατανόησης (MoU) με το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development για το Ελληνικό σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες τις επένδυσεις αναμένονται από λεπτό σε λεπτό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες 

Με τη συμφωνία αυτή αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς αποτελούσε ένα από τα προπαιτούμενα που έπρεπε να υλοποηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από σχετική απόφαση του EuroWorking Group. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα  η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια έκταση 6.200 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στην Ευρώπη, κοινωφελείς δομές και κτιριακά συγκροτήματα. Εκτιμάται ότι η επένδυση θα ξεπράσει τα 5 - 6 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν σε μήκος χρόνου, συνολικά 30.000 θέσεις εργασίας. 

Αναμένονται οι ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το τελικό τίμημα, τους όρους και το περιεχόμενο του ΜοU που υπεγράφη με τον επενδυτικό όμιλο Λάτση, ενώ θα πρέπει να δούμε και αν τελικά υπήρξε συμφωνία σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη για κοινωφελή έργα κ.ά. που ζητούσε η κυβέρνηση από τη Lamda ή αν θα μετατεθεί η λύση τους στο μέλλον.