current views are: 7

7 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση14:59

Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Ο νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης απορρίπτοντας τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για ένταξη επενδύσεων μεγαλύτερων των 20 εκατ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Δημοσίευση 14:59’

«Ο νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης απορρίπτοντας τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για ένταξη επενδύσεων μεγαλύτερων των 20 εκατ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Ο νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο απορρίπτοντας τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για ένταξη επενδύσεων μεγαλύτερων των 20 εκατ. ευρώ και την ένταξη του τουριστικού κλάδου στις ειδικές ενισχύσεις του νόμου.

«Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι τα όρια προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω», υπογράμμισε ο υπουργός κλείνοντας τη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής.

Εκεί ο Γ. Σταθάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι η χρηματοδότηση του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι πλήρως εγγυημένη και θα υπάρξει πιστή τήρηση των δεσμεύσεων του Δημοσίου απέναντι στους επενδυτές. «Δεν θα επαναλάβουμε πρακτικές του παρελθόντος», τόνισε.

Επίσης, σημείωσε ότι προβλέπονται ειδικές ενισχύσεις για τους κλάδους της αγροτοδιατροφής και της τεχνολογίας και πρόσθεσε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις δικαιούνται ό,τι και οι επιχειρήσεις των άλλων κλάδων.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή στόχευση των ενισχύσεων, που περιλαμβάνει ο νόμος, επισήμανε ότι εκπορεύεται από τον ευρωπαϊκό περιφερειακό χάρτη όπως είναι διαμορφωμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει αλλαγές στην επόμενη ευρωπαϊκή αναθεώρηση του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν ευνοϊκότερα στο θέμα της επταετίας για την αποπληρωμή της επιδότησης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και έχουν ολοκληρώσει το 100% της επένδυσης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο


σχετικα αρθρα