Για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μίλησε στο γαλλικό κανάλι France 24 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, εκτιμώντας ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με το Βloomberg ο ευρωπαίος αξιωματούχος σε δηλώσεις του στη γαλλική τηλεόραση υποστήριξε ότι «ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος».

«Ας μην ξεχνάμε ότι το χρέος της Ελλάδας έχει αναδιαρθρωθεί ήδη δύο φορές επεσήμανε ο Μπενουά Κερέ, αναγνωρίζοντας παράλληλα την κριτική που έχει ασκηθεί στην Ευρώπη, η οποία καθυστέρησε πολύ να προχωρήσει σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις.

Ο ίδιος μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι τελικές λεπτομέρειες στη νέα συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της ολοκληρώνονται, γεγονός που θα «ανοίξει την πόρτα για την καταβολή της δόσης προς της χώρα».

Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. «Όσο πιο γρήγορα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο το καλύτερο»,  ανέφερε και συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ένα «θετικό σπιράλ εμπιστοσύνης» .