Την έγκρισή της για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ έδωσε η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Η επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, "απέσχε από το να πάρει θέση" αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Μαΐου στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και προβλέπει την αποδέσμευση νέων οικονομικών αρωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπούντεσταγκ.

Η επιτροπή, η γνώμη της οποίας αποτελεί στην προκειμένη περίπτωση γνώμη ολόκληρου του κοινοβουλίου, δεν ψηφίζει επισήμως για την αποδέσμευση αυτών των δανείων, αλλά θα μπορούσε να αντιταχθεί σ' αυτή. Το γεγονός ότι δεν λαμβάνει θέση ισοδυναμεί με έγκριση.

Η απόφαση της επιτροπής της Μπούντεσταγκ έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Euro Working Group, το οποίο έκρινε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης και εισηγήθηκε την αποδέσμευση των χρημάτων.

Το Eurogroup συνεδριάζει στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο και, αν επικυρώσει την αποδέσμευση των πιστώσεων προς την Ελλάδα, τις οποίες αποφάσισε στις 24 Μαΐου και οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 10,3 δισεκ. ευρώ, η πρώτη από τις δόσεις, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων, μπορεί να αποδεσμευθεί στις 17 Ιουνίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.