current views are: 9

10 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση10:08

Σόιμπλε: Η Ελλάδα κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης

Θετικός προς την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευση 10:08’

Θετικός προς την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Θετικός προς την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Deutsche Bank δήλωσε ότι “η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να στηρίζεται και πάλι στα πόδια της και να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές”.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που δημοσιεύεται σήμερα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της να είναι ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά μειώνοντας το κόστος δανεισμού κατά 12%. 

“Ωστόσο, είναι ακόμα αλήθεια ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίζει να προωθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε στην εφημερίδα. “Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών και να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων της”.

Νωρίτερα, την έγκρισή της για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ έδωσε η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είχε αντιρρήσεις για την αποδέσμευση των πιστώσεων, δήλωσε ο Εκαρτ Ρέμπεργκ. Την απόφαση επιβεβαίωσε και άλλος γερμανός βουλευτής.

Η απόφαση της επιτροπής της Μπούντεσταγκ έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Euro Working Group, το οποίο έκρινε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης και εισηγήθηκε την αποδέσμευση των χρημάτων.

Η οριστική έγκριση αναμένεται να δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που συνεδριάζει στο πλαίσιο του Eurogroup, στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.


σχετικα αρθρα