Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία μετά την περάτωση της αξιολόγησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπόρισοφ. 

Συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ είχε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σόφια, κατόπιν πρόσκλησης της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (BNB).

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Ράντεφ.
 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που σχετίζονται με την περάτωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
 
Ιδιαιτέρως, όμως, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θετικές εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση που καθιστά τις ελληνικές τράπεζες ικανές και έτοιμες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.