Τελεσίγραφο προς τους οφειλέτες άνω των 150 χιλιάδων ευρώ να τακτοποιήσουν έως τις 27 Ιουνίου τις οφειλές τους, αποστέλλει ηλεκτρονικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με τα ειδοποιητήρια αυτά τους καλεί να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο αλλά και το συνολικό ποσό της οφειλής θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Taxisnet, κάτι που αποτελεί «προαπαιτούμενο» του μνημονίου.

Έτσι τους καλεί είτε να ενταχθούν σε ρύθμιση είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ΓΓΔΕ, ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται σε περισσότερα από 25.000 ΑΦΜ όταν το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου διαμορφώνεται σε 4,3 εκατομμύρια άτομα.

Ωστόσο, οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται να οφείλουν περίπου το 88% των συνολικών χρεών προς την εφορία, που αντιστοιχεί σε περίπου 77 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ από 1η Ιουλίου όσοι ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και καθυστερούν για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και πέρα θα τίθενται εκτός ρύθμισης.