current views are: 8

14 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση07:53

Κερδίζει «έδαφος» η ψήφος για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ – Νέο «καμπανάκι» του ΔΝΤ για το Brexit

Στο 55% έπεσαν οι πιθανότητες της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δημοσίευση 07:53’

Στο 55% έπεσαν οι πιθανότητες της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο 55% έπεσαν οι πιθανότητες της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πριν από μόλις μία ώρα οι πιθανότητες βρίσκονταν στο 59%, από 78% την περασμένη εβδομάδα, βάσει των στοιχημάτων στο Betfair.

Οι πιθανότητες μίας ψήφου υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μειώθηκαν εξαιτίας τριών πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δίνουν ευρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο του Brexit.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πως μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα οδηγήσει σε μια περίοδο αβεβαιότητας  το εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

Ενώ είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις επιπτώσεις ενός Brexit, οι αβεβαιότητες θα γίνουν αισθητές ευρέως και θα αποτελέσουν αρνητικό παράγοντα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αδυναμίας, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Ντέιβιντ Λίπτον, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα διενεργηθεί στις 23 Ιουνίου. Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ του Brexit, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη και πάλι στην ύφεση και να δημιουργήσει αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, επισημαίνει το Reuters.

 


σχετικα αρθρα