Για ρεκόρ 15ετίας στις… προσλήψεις κάνει λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Όπως είπε, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα παραμένει θετικό και το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζει ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις.

«Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στα καταλύματα, σε δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, ενοικίασης και εκμίσθωσης, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, ενώ οι Περιφέρειες στις οποίες δημιουργήθηκαν οι 57.234 νέες θέσεις εργασίας σε σύνολο 76.591, είναι οι Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων» επισημαίνει η κ. Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος του τουρισμού εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Παρά το γεγονός ότι, τον Μάιο, το ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε στο 51,06% από 46.7% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπει φρένο στη μερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία» υπογραμμίζει.