Θετικά στο σύνολό τους είναι τα μηνύματα των ευρωπαίων αξιωματούχων για την Ελλάδα στην έναρξη του σημερινού Eurogroup, με την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης αύριο και την εκταμίευση την Δευτέρα. 

Εξάλλου, χθες στέλεχος του Eurogroup είχε χαρακτηρίσει τη σημερινή συνεδρίαση ως ''ομαλή'' και χωρίς εκπλήξεις για την χώρα μας. 

Προσερχόμενος ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για «καλά νέα» για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί:

Οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αποφάσισαν την εκταμίευση των 7,5 δισ. που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βρεί το οξυγόνο που χρειάζεται και την ανάπτυξη. Ένα χρόνο πριν, το Eurogroup συζητούσε το Grexit και τώρα την επιτυχία ενός προγράμματος.

Τέλος, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα ωφελείται από την «αλληλεγγύη» των εταίρων της.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γερκ Σέλινγκ, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «πρόοδο» και πως μόνο κάποια «τεχνικά θέματα» έχουν απομείνει, στα οποία θα επανέλθει το Eurogroup, τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, επίσης προσερχόμενος, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι μετά την επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση, αύριο θα αποφασιστεί η έγκριση της δόσης για την Ελλάδα, η αποδέσμευση της οποίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.