Εγκρίθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του ESM το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα, με την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ να τοποθετείται για τη Δευτέρα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αύριο το πρωί θα ληφθεί και τυπικά η απόφαση για την εκταμίευση. 

Εξάλλου, ερωτηθείς ποια είναι «τα τέσσερα πολύ μικρά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», όπως είπε κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση των διοικητών του ESM, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε πως αφορούν κυρίως τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να εμποδίσουν την αυριανή απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για 4 μικρά θέματα που τα έχουμε αφήσει και θα τα λύσουμε αργότερα», ανέφερε.

Σχετικά με το καθεστώς των μελών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας ότι αφορά εθνικές νομοθετικές διαδικασίες.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν, καθώς και τον Μηχανισμό Αυτόματης Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ανέφερε, επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup.