Την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού παρουσίασε ως όραμα ο πρόεδρος της γερμανικής Fraport, Στέφαν Σούλτε, από το βήμα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τόνισε ότι ανοίγει τον δρόμο για μια σημαντική επένδυση σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την ελληνική οικονομία.

Πρόκειται, εξήγησε, για μια συμφωνία που προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων ύψους 1,234 δισ. ευρώ, όπως και ετήσιου μισθώματος 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ενός ποσοστού επί των EBITDA των αεροδρομίων.

Επιπλέον, όπως είπεγια το σύνολο των 14 αεροδρομίων, θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

«Το όλο επενδυτικό πλάνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών καθώς αναμένεται να προωθήσει κάθε περιοχή ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό» επισήμανε στη συνέχεια.

Έτσι εκτιμά ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η τόνωση του τουρισμού θα ενισχύσουν την απασχόληση σε παράπλευρους τομείς της οικονομίας, προσφέροντας ευκαιρίες σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς παροχής υπηρεσιών.