Στην κορυφή της λίστας της εταιρείας Mercer με το υψηλότερο κόστος ζωής για όσους επιλέγουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν εκεί φιγουράρει για το 2016 το Χονγκ Κονγκ.

Ιδιαίτερα ακριβή για τους ξένους είναι και η πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ζυρίχη της Ελβετίας, τη σύγχρονη «πόλη – κράτος» Σιγκαπούρη και το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Κινσάσα, η Σαγκάη, η Γενεύη, η πρωτεύουσα του Τσαντ Ντζαμένα και το Πεκίνο.

Στον αντίποδα, πιο προσιτό είναι το κόστος ζωής στο Βίντχουκ (πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ναμίμπια), το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και η πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, που καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μεταξύ 209 πόλεων.

Πρόκειται για την 22η ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων, η οποία έλαβε υπ’ όψιν της τις τιμές 200 προϊόντων και υπηρεσιών – μεταξύ άλλων σε είδη ένδυσης, τρόφιμα, προϊόντα οικιακής χρήσης, αλλά και στις μεταφορές.