Για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 μετατέθηκε η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, ύστερα από τη νέα παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
Με την ίδια απόφαση του υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», εγκρίθηκαν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης του έργου, κατόπιν «εκ νέου αξιολόγησης των υφιστάμενων οικονομικών, τεχνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων», καθώς και της σύμβασης παραχώρησης των αεροδρομίων.
Υπενθυμίζεται πως το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης με τον προϋπολογισμό στα 850.000.000 ευρώ. Το έργο θα αφορά στη χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, μαζί με τις οδικές συνδέσεις με τον Βόρειο (ΒΟΑΚ) και Νότιο (ΝΟΑΚ) οδικό άξονα Κρήτης.
  
Με αφορμή την παράταση για το αεροδρόμιο Καστελίου, ο γραμματέας της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωση του προβαίνει σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Σε απόλυτο συγχρονισμό η Κυβέρνηση! Αυταπάτες, κατά συρροή ψεύδη ή ελαφρότητα; Την ώρα που ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν σε ομιλία του την Πέμπτη 16 Ιουνίου, ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το νέα αεροδρόμιο στο Καστέλλι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης είχε ήδη αποφασίσει την παράταση υποβολής προσφορών έως την 30η Σεπτεμβρίου» τονίζει ο γραμματέας της Ν.Δ. και καταλήγει: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει με φανταστικούς τρόπους το αφήγημα της ανάπτυξης. Ανάπτυξη όμως με λόγια και υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο, δεν επιτυγχάνεται! Η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, διότι οι Κρήτες δεν ανέχονται άλλη εξαπάτηση», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.