Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο χορηγεί περίπου 1.180.000 επικουρικές συντάξεις, ενώ διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων που έχουν λογαριασμό σε Εθνική και Αλφα, δίνει το ΙΚΑ

Αναλυτικά. το ΕΤΕΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του ότι στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, ορίζεται η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, με έναρξη από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.  

Από την πλευρά του το ΙΚΑ ενημέρωσε ότι δεν ευθύνεται  για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους που έχουν κάνει συμφωνία με την Εμπορική και την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. 

Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Ιδρύματος, τονίζει, ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πιστώσει κανονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα, να απευθυνθούν στις συγκεκριμένες τράπεζες και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ. 

Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα των τραπεζών, τα οποία ξεπεράστηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής και η διανομή των επιταγών στους δικαιούχους γίνεται κανονικά.