Αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99, καθώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο Πρωτοδικείο, εκπρόσωποι πιστωτών που πληροφορήθηκαν ότι η υπόθεση συζητήθηκε και θέλουν να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις με αίτημα την απόρριψη της αίτησης.

Μετά από αυτό, η συζήτηση αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου, προκειμένου να παραστούν βασικοί πιστωτές της εταιρείες όπως το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αίτηση θα συζητείτο σήμερα στο Πρωτοδικείο, ενώ πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι επρόκειτο για μοναδική πλέον επιλογή και υποστηρίζουν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των προμηθευτών.

Οι ίδιες, μάλιστα, πηγές ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια μόνο από τις φάσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να εξυγιανθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Carrefour- Μαρινόπουλος είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των σούπερ-μάρκετ με πάνω από 1.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά, με πάνω από 13.000 εργαζόμενους και με πωλήσεις της τάξης των 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος είχε μπει σε κρίση, καθώς είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο 80 κατασταστημάτων που συνοδεύτηκε από περίπου 200 απολύσεις εργαζομένων, ενώ, όπως φάνηκε το ''σχέδιο'' με την Σκλαβενίτης δεν λειτούργησε.