Κατηγορηματικός ως προς τη μη αλλαγή των στόχων που τίθενται για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν ο Γάλλος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις που έκανε σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την καθημερινή, σε ερώτημα που έχει σχέση με την πρόταση του διατυπώνεται για την αλλαγή του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,5% του ΑΕΠ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «κανένας δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα, δεν θέλω να δημιουργώ νέες προσδοκίες».

Ο Γάλλος Επίτροπος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλώνοντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο καθένας μπορεί να εμπιστευτεί και να βεβαιωθεί πως η χώρα θα γυρίσει σελίδα.
Όσον αφορά τα περσινά γεγονότα είπε ότι:

 Τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος Γιούνκερ πάντα στεκόμασταν στο πλάι του ελληνικού λαού. Ποτέ δεν δεχτήκαμε την ιδέα ενός Grexit.
Επιπλέον αναφερόμενος στις συνέπειες του Brexit στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι «H ευρωζώνη είναι στέρεα» ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στην ευρωζώνη.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί πρόκειται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου να επισκεφτεί την Ελλάδα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικού κόσμου.