Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο διορισμός του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τοποθέτησή του, έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, ο τζίρος του οποίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι σχεδόν ίσος με το νόμιμο τζόγο και τόνισε ότι αυτό το ζήτημα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει προστασία των παικτών, συχνά εμφανίζονται φαινόμενα εκβιασμών ή κλοπές ενώ δεν υπάρχει έλεγχος στα κεφάλαια που διακινούνται», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος εκτιμώντας ότι από τον έλεγχο του παράνομου τζόγου θα προκύψουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία του δημοσίου.

Παράλληλα, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία δεν θα έχει προτεραιότητα μόνο τα έσοδα, όπως ανέφερε, αλλά και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

 Την ανάγκη ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει τα μεγάλη παράνομη στοιχηματική αγορά, με αδιάλειπτο και αυστηρό έλεγχο τόνισε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ.

Έμφαση έδωσε ο κ. Καραγρηγορίου, στο διαδικτυακό στοίχημα, κάνοντας λόγο για «γκρίζα ζώνη» και «Λερναία Ύδρα» αλλά και για «παράνομο τζόγο που είναι γάγγραινα και φυτώριο στο οποίο ανθεί η εγκληματικότητα», τονίζοντας ότι είναι «ο πλέον αρρύθμιστος τομέας».

«Μπορεί σε μια μέρα να κλείσει μια εταιρία και την επόμενη μέρα η ίδια εταιρία με άλλο όνομα να ξαναλειτουργήσει. Το υπουργείο Οικονομικών που έχει την αρμοδιότητα για τις άδειες στο διαδικτυακό στοίχημα θα επιλέξει πως θα ρυθμίσει και θα ελέγξει την αγορά αυτή», επεσήμανε.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τάχθηκαν υπέρ του διορισμού του κ. Καραγρηγορίου, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν "παρών" πλην του ΚΚΕ που δήλωσε "όχι" και του Ευάγγελου Βενιζέλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη που αποχώρησε και ζήτησε να μην μετρηθεί η ψήφος του, καταγγέλλοντας ότι η Επιτροπή δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.