current views are: 12

29 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση08:49

Κέρδη φέρνει στο Λονδίνο η πτώση της στερλίνας

Η πτώση της στερλίνας δημιούργησε ένα «τσουνάμι» καταναλωτών που έσπευσαν να αγοράσουν φθηνά τα λονδρέζικα προϊόντα. 

Δημοσίευση 08:49’

Η πτώση της στερλίνας δημιούργησε ένα «τσουνάμι» καταναλωτών που έσπευσαν να αγοράσουν φθηνά τα λονδρέζικα προϊόντα. 

Ψηφίζοντας να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Βρετανοί, είχε ως αποτέλεσμα η στερλίνα να φτάσει σε χαμηλά επίπεδα. Η πτώση της στερλίνας, όπως μεταδίδει το Bloomberg, δημιούργησε ένα «τσουνάμι» καταναλωτών που έσπευσαν να αγοράσουν φθηνά τα προϊόντα των Burberry, Harrods Stilton και Liberty. Οι Κινέζοι, από την άλλη πλευρά, άρχισαν να κλείνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της ταξιδιωτικής εφαρμογής του Ctrip.com International.

Οι Κινέζοι είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές προϊόντων πολυτελείας, ενώ κάνουν τις περισσότερες αγορές τους στο εξωτερικό. Πέρσι, για παράδειγμα, έκαναν 270.000 ταξίδια στη Βρετανία, το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 46%, σύμφωνα με τον ιστότοπο VisistBritain.

Παράλληλα , η IAG, «μαμά» της εταιρείας British Airways, ανέφερε την Τρίτη πως η αδυναμία της στερλίνας θα τονώσει τις τουριστικές ροές στη χώρα. Και πρόσθεσε:

Δε θα εκπλησσόμουν να δω τουρίστες από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή να συρρέουν στη Βρετανία, καθώς η αγοραστική τους δύναμη έχει αυξηθεί», τόνισε ο Edouard Meylan, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής κατασκευάστριας ρολογιών H. Moser & Cie. «Είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν για να πάρουν έκπτωση πέντε μέχρι 10, μέχρι 20%.

Οι περισσότεροι τουρίστες στη Βρετανία θα ωφελήσουν βρετανικές εταιρίες όπως η Burberry και η Mulberry, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της επιβραδυμένης ζήτησης και των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για δαπάνη σε προϊόντα πολυτελείας, στα15,5 δισ. ευρώ. Ένα κέρδος για τη Βρετανία θα πλήξει τα καταστήματα λιανικής στην Ιαπωνία, τα καζίνο στο Μακάου και τους κοσμηματοπώλες στο Χονγκ Κονγκ.


σχετικα αρθρα