Οι τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την ευρωπαϊκή οικονομία, με πιθανές επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία, εκτίμησε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στην ετήσια γενική τακτική συνέλευση της τράπεζας.

Ο κ. Ράπανος προέβλεψε ακόμη ότι το 2016 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και αναμένεται να παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και θα συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος προσαρμογής.

Ό Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Μαντζούνης, επισήμανε ότι η συμφωνία που έγινε μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας εξόδου από την κρίση αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί. Ο κ. Μαντζούνης ανέφερε πως ο στόχος της Alpha Bank είναι η προσφορά μακροπρόθεσμων λύσεων  στους πελάτες της και η αύξηση της ανακτήσιμης αξίας του χαρτοφυλακίου καθυστερήσεων μέσω της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης, του πιο ευνοϊκού νομικού και θεσμικού πλαισίου και την αυξημένη επιχειρησιακή της δυνατότητα για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.