Η περαιτέρω ανάπτυξη της ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα, με έμφαση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Επισημάνθηκε επίσης η πρόθεση διεύρυνσης του πλαισίου της ενεργειακής συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο γερμανός αντικαγκελάριος μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό ΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη και τον ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ Μιχάλη Βερροιόπουλο, συναντήθηκαν με εκπροσώπους περίπου 40 γερμανικών εταιριών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενεργειακών επενδύσεων και στις δύο χώρες.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όπως γνωρίζετε, ο τομέας της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα αναπτυξιακή πορεία και, ασφαλώς, συνιστά ένα πεδίο μιας ισχυρής θα έλεγα συνεργασίας ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει η σημερινή παρουσία του κυρίου Γκάμπριελ. Θα έχουμε, όπως γνωρίζετε, ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στα θέματα της ενεργειακής εξοικονόμησης. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δείχνει ακριβώς τα μεγάλα περιθώρια και τις μεγάλες δυνατότητες για να υπάρξει μία συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα μεταξύ των δύο χωρών».