current views are: 7

3 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση08:23

Στα 100 ευρώ μισθού τα 57 τα παίρνει το κράτος για φόρους και εισφορές

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια» σε κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους μισθούς, αναδεικνύεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. 

 

Δημοσίευση 08:23’

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια» σε κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους μισθούς, αναδεικνύεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. 

 

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια» σε κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους μισθούς, αναδεικνύεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής για κάθε 100 ευρώ μισθού οι κρατήσεις μπορεί να φτάσουν και τα 57 ευρώ! 

Ήδη, ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης άρχισαν να παρακρατούνται από τον μεικτό μισθό του εργαζόμενου βάσει της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα τόσο στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου όσο και σε αυτές του εργοδότη. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 41% του πληθυσμού δηλώνει δυσκολία καταβολής ενοικίου ή δόσης δανείου και πληρωμής πάγιων λογαριασμών.

Ακόμη χειρότερα, το 52% των φτωχών νοικοκυριών αδυνατεί να έχει κάθε δεύτερη ημέρα θρεπτικό φαγητό.

Τα στοιχεία αναλυτικά στην Καθημερινή της Κυριακής 

Σημειώνεται ότι η ταυτόχρονη αύξηση στις εισφορές και στην παρακράτηση φόρου οι μειώσεις στο ΕΚΑΣ, καθώς και οι περικοπές στις επικουρικές, φέρνουν «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα, όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικών Συντάξεων Θανάσης Καποτάς, οι επικουρικές συντάξεις για 250.000 δικαιούχους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα μειωθούν από 3 έως και 35%, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. 


σχετικα αρθρα