Στην τελική ευθεία για πώληση βρίσκεται το Χίλτον, καθώς στις 22 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τις προτάσεις πώλησης του ιστορικού ξενοδοχείου, με ενδιαφέρον από έλληνες και ξένους επενδυτές. 

Η είδηση της πώλησης του ξενοδοχείου είναι ήδη γνωστή από τα τέλη του 2015, ωστόσο, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον έχει μπλοκαριστεί δύο φορές. 

Επικεφαλής στην νέα προσπάθεια πώλησης είναι η ιδιοκτήτρια Alpha Bank που κατέχει το 97% των μετοχών της επιχείρησης. 

Ήδη, γίνονται ζυμώσεις και έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι μη δεσμευτικές προσφορές που έπεσαν στο τραπέζι κινήθηκαν μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν, τον διαγωνισμό να κηρύσσεται άγονος καθώς θεωρούνται πολλά τα χρήματα για την πώλησή του και ότι το ξενοδοχείο δεν θα καταφέρει να πουληθεί αν δεν υπάρξει μεγάλη μείωση του ποσού. 

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση της εταιρείας Iονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του ξενοδοχείου τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Σε πρώτη φάση, οι επενδυτές είχαν κληθεί έως τις 11 Μαρτίου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ενώ αρχικά η αποτίμηση του ξενοδοχείου είχε υπολογισθεί κοντά των 180 εκατ. ευρώ.

To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.